Pravila kojih se treba pridržavati kada idete Veterinaru


1. Nikada ne zakazujte posjetu. Samo uđite kod svoga veterinara, zato što će on u svakom slučaju biti u ambulanti. Naravno, zahtijevajte da budete primljeni odmah, jer vas iritira da čekate iza bilo koga tko je stigao prije vas.

2. Povedite vašu djecu, kao i djecu vaših susjeda. Ako nemate djecu, posudite ih od prijatelja. Mali nestabilni šetači koji imaju ispod jedne godine starosti su najbolji. Ako djeca već pričaju, pustite ih da trče okolo po ambulanti, postavljaju razna pitanja svim zaposlenima i da diraju sve što mogu.

3. Ako imate neku primjedbu izvičite se na nekog od osoblja, ali kada vas primi vaš veterinar budite divni i ljubazni.

4. Stavite vašeg ljubimca na stol za pregled, a onda sjedite. Molim vas, nemojte pridržavati vašeg ljubimca, naglasite da on sigurno neće skočiti i da nikada ne grize.

5. Ako čitate neki časopis, nemojte riskirati da ga izgubite time što ćete ga spustiti. Molim vas, nastavite ga čitati. Nemojte podizati pogled kada vam veterinar postavi pitanje.

6. Nemojte skinuti sunčane naočale, osobito ako imate problema sa sluhom.

7. Kada dolazite ili izlazite iz ordinacije, pustite vašeg psa mužjaka da markira čitavu ambulantu ali to naravno nemojte nikome reći.

8. Molim vas, recite ako postoji neki problem, ali pričekajte barem tri tjedna. Zapamtite, stalni proljev koji traje četiri tjedna se zove "HITAN SLUČAJ". Ovo se naročito odnosi na vikende i vrijeme pred zatvaranje ambulante.

9. Ako je vaš ljubimac u stvarno lošem stanju, recite da ste bili na godišnjem odmoru. Ako niste dovodili vašeg psa bar dvije godine kod veterinara, recite doktoru da je problem započeo odmah poslije vaše zadnje posjete i da traje od tada.

10. U slučaju da vaš veterinar ima kompjutersko vođenje podataka, dajte što više različitih podataka: vaše prezime, djevojačko prezime, ime, krsno ime, nadimak, kao i ime i nadimke svakog člana porodice. Koristite različito ime svaki put kada dolazite.

11. Ako vašeg ljubimca ostavljate u ambulanti zbog operacije, nikada nemojte nikome reći da ste promijenili broj telefona od kada ste zadnji put bili.

12. Naravno, uvijek inzistirajte da vam veterinar izliječi ljubimca preko telefona. Odvojite barem pola sata vremena da mu detaljno ispričate cijeli slučaj i da od njega saznate kako da ga liječite. Potrudite se da vas veterinar ne uvjeri da ljubimca dovedete u ambulantu, naročito ako ga je udario automobil.

13. Nikada nemojte reći ništa važno, sve dok veterinar ne stavi stetoskop na uši.

14. Uvijek naglasite: "Cijena nije bitna, samo spasite mog ljubimca!!" sve dok ne dobijete račun. Kada dobijete račun, poričite da ste uopće htjeli da se vaš ljubimac liječi. Napravite veliku gužvu oko svake stavke računa, iako uopće nemate namjeru platiti.

15. Uvijek ponesite vašu čekovnu knjižicu bez ijednog čeka, ili je ostavite kod kuće zajedno sa novčanikom. Ponesite novčanicu od 200 kuna samo u slučaju kada namjeravate kupiti jedan vitaminski štapić.

16. Ako je moguće, uvijek pošaljite vašeg ljubimca kod veterinara sa vašom djecom ispod 18 godina starosti i bez novca. Nikada im nemojte reći zašto ljubimca vode kod veterinara.

("Rules for Visiting The Veterinarians Office" by Andrew J Hoey BVMS Cert. V. Ophthal. MRCVS )

Primjedbe

  1. Ironično ali očajno točno... Iz mojih iskustava iz veterinarske ambulante minimalno 25% je upravo ovakvih (od toga 15% mojih vlastitih :) ). Dobro, nikad ne šaljem ljubimca s djecom ili mužem, uvijek ih dovedem osobno... ali što se financija tiče... Jedno 70% usluga platim odmah (redovna cjepljenja, sredstva protiv unutarnjih i vanjskih parazita, jeftiniji lijekovi), a ovo ostalo u roku 24 sata do 24 dana :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi